söndag 31 oktober 2010

Daybreak

Bilder från en tidig oktober morgon. Gäss som kommer in från nattkvarteren. Solen går upp.....
.....en ensam häger fiskar i det kalla vattnet. Hur kommer det sig att inte han fryser om fötterna ?,,,,

tisdag 26 oktober 2010

Örnfrossa

Läste på Ole Martins blogg att den första snön nu fallit i Lauvsnes, och att det nu var full fart vid gömslena med Kungsörn, Havsörn och även Duvhök. För ett ögonblick drömde jag mig tillbaka. För ca 1 år sedan var Fredrik och jag uppe i Flatanger några dagar. Oförglömliga ögonblick med fina naturupplevelser. Vi planerar ny tur i januari och hoppas då på fina bilder på örnar i snö! Något att drömma om.....
Kunde inte låta bli att "gräva" i arkivet. Några bilder från i fjol att drömma om nu när färgerna försvinner hemma och det är "novembergrått"......

fredag 22 oktober 2010

Stämningsbilder från imorse,,,,

Den första snön föll igår och inatt i vårt område så det var rejält halt på vägarna imorse (speciellt med sommardäck). I jobbet skulle jag till Vänersborg och bestämde därför att starta extra tidigt för att även åka vägen om Hullsjön ca 1 mil från Vänersborg. Enligt "Kungsfiskaren" här på bloggen lär det finnas Havsörn i området.
Mycket riktigt, jag såg Havsörn men avståndet var för långt för att det skulle bli vettiga bilder. Däremot fick jag en enastående morgon med dimma och soluppgång. Några bilder vill jag gärna lägga ut här.
När jag skulle köra därifrån sedan, satt bilen fast i leran,,,,så jag missade mötet med en halvtimma,,,,,Men det är en annan historia :-)

fredag 15 oktober 2010

Oktobermorgon o älvdans

Usch o tvi, kände först inte alls för att gå upp. Vi sover med öppet fönster och det var minusgrader ute, så när jag stack tån utanför det varma täcket så tänkte jag bli kvar i sängvärmen :-)
Men när jag öppnade ett öga och kikade ut såg jag att himlen stod i brand och då kunde jag bara inte ligga kvar. Kändes perfekt när jag väl var på plats. Några bilder på änder som simmade och dök i det ömsom guld- eller eldfärgade vattnet var lön för mödan......
När jag kom ner till favoritstället tyckte jag det var för lite rök över vattnet, men när solen sedan stack över Bornöberget såg jag att dimman (froströken) låg tät över vattnet. Det blev det där fina mjuka ockrafärgade ljuset och älvorna dansade.
Jag ångrade inte att jag åkte ut i kylan (fick skrapa bilrutorna fria från frost först). Kaffet smakade desto bättre efter att man varit ute och frusit lite innan.... :-)

Imorn blir det frost igen.....